facebook linkedin twitter Pagina mailen Pagina printen Voeg aan uw favorieten toe More...

Eric Kleijnen volgt op 1 juni 2014 Marc Raisière op als CEO van Belfius Insurance

28/03/2014

eric_grootNa de overstap van Marc Raisière van Belfius Insurance naar Belfius Bank op 1 januari 2014, startten de voorzitter van de raad van bestuur van Belfius Insurance en het remuneratiecomité de zoektocht naar een nieuwe CEO voor Belfius Insurance.

Eric Kleijnen, tot vandaag CEO bij AXA Griekenland, heeft aanvaard om Belfius Insurance te leiden. Hij werd op 27 maart 2014 door de raad van bestuur van Belfius Insurance benoemd als opvolger van Marc Raisière en zal, onder voorbehoud van goedkeuring door de Nationale Bank van België, op 1 juni 2014 de functie van CEO van Belfius Insurance opnemen.

Eric Kleijnen (59) kan bogen op een ruime verzekeringservaring, vooral in België maar ook internationaal.

Hij startte zijn carrière als diensthoofd Brand bij Assubel en klom daar op tot afdelingshoofd. In 1985 maakte hij de overstap naar Drouot Assurances (vandaag AXA Belgium). Nadien vervulde hij bij AXA Belgium verschillende leidinggevende functies, zowel in Leven als Niet-Leven en in retail en corporate.

Na een jarenlange carrière in België, werd hij in 2007 CEO van AXA Griekenland, waar zijn mandaat eind mei 2014 afloopt.

Jos Clijsters: “We hebben bewust onze tijd genomen om een waardige CEO te zoeken voor Belfius Insurance. Wij zijn ervan overtuigd dat Eric Kleijnen, een verzekeraar in hart en nieren met bewezen ervaring in bankverzekeren en bovendien vertrouwd met de Belgische markt, de juiste man is om onze onderneming de komende jaren te leiden en de strategie verder te realiseren.”

Download hier het persbericht

Download hier het CV van Eric Kleijnen

Download hier een foto van Eric Kleijnen


Terug naar nieuwsoverzicht...